За Leathercraft.info

Преди време, когато правих първите си стъпки в работата с кожа и търсих информация по темата,  това което успях да открия в българските форуми и уеб сайтове беше почти същото което може да бъде намерено и в момента. Не е много, но за сметка на това според мен е достатъчно за да се види че в България има хора които са добри в този занаят, а и не малко които които се интересуват от него.   С времето установих че броят на хората които проявяват интерес към работата с кожа се увеличава и именно това ме подтикна да създам този форум и уеб сайт.

По принцип, в интернет може да бъде намерена достатъчно информация по темата, но със сигурност може да се каже че съществуват немалко „регионални специфики“ свързани с материалната и финансова страна на нещата.

Основната идея на форума и уеб сайта Leathercraft.info е да се създаде регионална платформа в която всеки желаещ да може да зададе въпрос за това от което го интересува по темата и да получи адекватен отговор, или пък да сподели мнение и опит независимо от това дали е начинаещ или професионалист. Също така, форума и уеб сайта предоставят възможност на  хората които произвеждат кожени изделия да покажат творбите си на по голям контингент от хора и по-този начин по-лесно да стигнат до своите клиенти.

Целта на сайта и форума е да се изгради общност, като в същото време се създаде връзка между вносителите и производители на кожа и кожени изделия в България и техните потенциални клиенти.

Не употребявам термина „кожарство“ в служебните текстове на форума и уеб сайта, тъй като не ми се струва подходящ за абсолютно всички които използват кожата като материал в различни продукти или работят с нея под една или друга форма. По тази причина предпочитам да използвам израза работа с кожа.

Кожата е материал с доста широко приложение и това е причината да мисля че leathercraft.info може да бъде полезен за всички които по някакъв начин използват кожата като материал.

Благодаря за вниманието,
Мирослав Коцев

уеб сайт и форум за работа с кожа